Vormsel 2023

• Praktische informatie voor vormelingen en hun ouders/ verzorgers
  • RegioWe werken met verschillende parochies in de regio samen bij de voorbereiding op het Vormsel: St. Eloy (Beverwijk, Wijk aan Zee), HH. Twaalf Apostelen (Beverwijk), Goede Herder (Bakkum, Castricum), HH. Laurentius en Maria (Heemskerk), O.L.V. Geboorte (Uitgeest) en H. Jozef (Velsen-Noord). De vormselviering waarvoor we de bisschop uitnodigen om voor te gaan, vindt afwisselend plaats in één van de kerken. Dit keer is de Vormselviering in de H. Agathakerk op 1 juli 2023.

Catecheseavonden

De meeste bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond van 18.45 tot 20.30, maar er zijn ook enkele bijeenkomst gepland op zondagmiddag van 15.45 tot 17.30. We komen bij elkaar in de Esplanadezaal van de Mariakerk, Spoellaan 1, Heemskerk. Meestal zijn er twee bijeenkomst per maand, soms één. Het project start in november en we hopen dat, dit schooljaar jaar, de kinderen in juni hun Vormsel kunnen ontvangen.

Aanmelding

De jongeren kunnen aangemeld worden via een online aanmeldingsformulier. Vraag hiervoor een link aan per email naar heiligvormselgroep@gmail.com.

Kosten

We vragen van de ouders van de vormelingen een bijdrage van € 30,– voor het hele jaar. We gebruiken dat bedrag voor de aanschaf van het werkboek en andere materialen, de traktaties, de feestelijke bijeenkomsten (soms eten we gezellig samen!), etc. Als de bijdrage een probleem vormt, dan kunt u dat bij ons aangeven.

Informatieavond

Op vrijdagavond 28 oktober 2022 is er een informatieavond voor de ouders samen met hun kind in de Esplanadezaal van de Mariakerk (Spoellaan 1, Heemskerk) om 19.30 uur. Tijdens deze avond maken wij kennis met elkaar en geven we verdere informatie over het project, de informatieavond zal ongeveer 20.30 uur afgelopen zijn.
    Info en aanmelden voor deze avond kan bij Sindo Núñez Queija Pilar Casanova, tel. 06-52134152 (heiligvormselgroep@gmail.com)

Kinderen in groep 8 van de basisschool hebben zich kunnen aanmelden om deel te nemen aan de voorbereidingen hierop.

• Voor meer informatie: mail naar sindo@xs4all.nl.