Speciale vieringen

THEMAVIERING EN DIERENZEGEN

De eerstkomende themaviering is op zaterdag 1 oktober om 19.00 uur en het maandthema gaat over ‘Werk en maatschappelijke betrokkenheid; samen werken aan talenten’. Betaald werk kan worden ervaren als een vorm van persoonlijke ontwikkeling. Het wint aan waarde door collegialiteit en dienstbaarheid. Onbetaald vrijwilligerswerk draagt bij aan een gedeelde verantwoordelijkheid voor onze samenleving. Deken pastor Eugène Jongerden is de voorganger.Op 4 oktober, de dag van Franciscus van Assisi vieren we Werelddierendag. Franciscus was de man die veel aandacht had voor de natuur en die met dieren kon praten.

DIERENZEGEN

Franciscus, Francesco Bernardone werd in 1181 of 1182 geboren in Assisi in de Ita­li­aanse streek Umbrië. Zijn vader was een rijke textielkoopman. Francesco groeide op in weelde en droomde van een toe­komst als rid­der.

Zijn leven zou dus echter heel anders verlopen. We horen er in de viering ongetwijfeld meer over….

De viering, op zondag 2 oktober, in de Agathakerk, begint om 11.00 uur. Kapelaan Jaider gaat voor en onder muzikale leiding van Wendy kan jong en oud meezingen met de liederen die we elk jaar zingen!

En natuurlijk zijn alle huisdieren en knuffels weer welkom en worden ze gezegend, mits ze zich wel wat gedragen natuurlijk. ….

.