Eerste communie

EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2022

In november zijn de voorbereidingen van start gegaan voor de Eerste Heilige Communie van start voor kinderen die in groep 4 van de basisschool zitten. Maar ook oudere kinderen mogen meedoen. En als een kind nog niet gedoopt is, kan hij/zij toch meedoen met het eerste communie project en in de loop van het jaar het Doopsel ontvangen.

Zoals Jezus met zijn vrienden het laatste avondmaal vierde, zo vieren wij dit in de katholieke kerk met de Eucharistie: het feest van de Communie.

De parochies uit Beverwijk, Velsen Noord, Heemskerk, Uitgeest, Castricum en Bakkum werken samen bij de voorbereiding van de kinderen op dit grote feest.

We werken met het vernieuwde project “Jezus wil bij jou komen”. De werkboekjes voor de kinderen hebben veel leuke plaatjes bij de Bijbelverhalen, kleurplaten, puzzels en zelfs liedjes en filmpjes die je kunt beluisteren en kijken via een zogenaamde QR-code.

De thema’s van de kindermiddagen worden door een groep enthousiaste begeleiders uitgewerkt: er zijn toneelstukjes, filmpjes, knutselwerkjes, liedjes… kortom, alles om samen leuke en leerzame middagen te beleven!

• Voor meer informatie en aanmelden van kinderen graag een mail sturen naar:  eerstecommuniegroep@gmail.com.